• Komunitné projekty 2023

          • Projekt 6

            Rada pre komunitný participatívny rozpočet mesta Partizánske v stredu 19. apríla 2023 na verejnom prerokovaní odobrila do verejného SMS hlasovania 18 návrhov komunitných projektov.

            O tom, ktoré komunitné projekty získajú podporu pre svoju realizáciu môžete rozhodnúť zaslaním SMS na číslo 6664 (Cena spätnej SMS je 0,50 eur.). Podporených bude prvých 10 projektov. Na to, aby bol projekt podporený, musí získať minimálne 50 SMS hlasov.

            Hlasovať môžete od 1. mája do 15. mája (vrátane) 2023.

            SMS má mať tvar PROJEKT medzera číslo projektu, tzn. hlasovacia SMS pre náš projekt bude mať tvar „PROJEKT 6“. Na veľkosti písmen nezáleží.

            Z jedného telefónneho čísla je možné za konkrétny projekt hlasovať iba raz, ale je možné hlasovať aj za všetky projekty. Hlasujúci môže dostať 4 druhy spätnej SMS správy:

            „Ďakujeme za Váš hlas pre komunitný projekt mesta Partizánske“ (spoplatnené 0,50 eur),

            „Ďakujeme, ale za daný projekt ste už hlasovali“ (ak sa hlasujúci pokúsi poslať ďalší hlas projektu, za ktorý už predtým hlasoval, táto SMS nie je spoplatnená),

            „SMS ste nenapísali správne. Skontrolujte jej správnosť a skúste to znova. Táto SMS nebola spoplatnená.“ (ak sa pri písaní SMS hlasujúci pomýli – nesprávne číslo, preklep v slove, chýbajúca medzera za slovom PROJEKT).

            „Uviedli ste nesprávne poradové číslo. Hlasujte na 6664 znova v tvare: PROJEKT 1-18“ (táto SMS nie je spoplatnená).

            Charakteristiku prpjektu si môžete pozrieť v priloženom dokumente:

            Oddychova_zona.pdf

          • Lesná pedagogika

          • Dňa 12. 5. 2023 sa naši štvrtáci  zúčastnili Lesnej pedagogiky v prekrásnom  prostredí  kaštieľa  Antonstal v Nemšovej. Už po 2. krát v tomto školskom roku mali možnosť využiť tento vynikajúci  projekt,  podporený mesto Partizánske, zameraný na hravé a náučné vedomosti o lese, lesných zvieratách a ochrane i dôležitosti lesa pre človeka. Pre žiakov už tradične, medzi rôznymi aktivitami,  bol pripravený aj výborný obed. Deťom sa lesná pedagogika veľmi zapáčila,  a preto lesným pedagógom i pánovi primátorovi naši  žiaci 4.A  aj s pani učiteľkou Mgr. Danielou Krištofovou zo srdca ďakujú.

          • Atletická súťaž

          • Dnes (12. mája) sme sa zúčastnili súťaže v ľahkej atletike na Základnej škole Rudolfa Jašíka. Našu školu reprezentovalo 9 žiakov.

            Z chlapcov to boli Timotej Lapin (9.A), Šimon Ciglian (9.A), Michal Homola (6,A), Šimon Prídavok (6.A) a Marián Páleš (6.A), z dievčat zas Sabina Hunková (6.A), Simona Gregušová (6.A), Sára Horváthová (6.A) a Vivien Poláková (7.A).

            Aj keď sme si nakoniec neodniesli žiadne ocenenie, boli sme v ťažkej konkurencii obstojní súperi. V rámci prvého rozbehu obsadil Šimon Ciglian prvé miesto v behu na 60 m a Vivien Poláková v prvom rozbehu po strhujúcom finiši na 800 metrovej trati napokon dobehla druhá. Naša štafeta chlapcov v behu 4x60 metrov v rozbehu skončila na treťom mieste. Stále platí, že nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Ďakujeme žiakom za dôstojnú reprezentáciu.

          • Slávik Slovenska

          • V piatok, 5. 5. 2023, sa pani učiteľka Ing. M. Zuzulová a 2 žiaci, zúčastnili okresného kola Slávik Slovenska 2023. Súťažili v 2 kategóriách, kde sme sa umiestnili nasledovne: 

            1. kategória (1.-3.ročník): 3. miesto - Hanka Hajasová (3.A)

            2. kategória (4.-6.ročník): 3. miesto - Šimon Prídavok (6.A)

            Obom súťažiacim srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v spievaní 🙂

          • Upracme si mesto

          • Tak ako každý rok tak aj tento sme sa zapojili do užitočnej akcie, UPRACME SI MESTO. Akcia je súčasťou aktivity ku Dňu Zeme. Decká si to užili a čo to aj poučili pozbierali množstvo odpadkov z nášho okolia. Keby sme sa všetci správali ohľaduplnejšie k našej Zemi, bola by krajším miestom pre život!!!

          • E-twinning - Deň Zeme

          • Žiaci z krúžku E-twinning: RRRRecycling si 22.4. pripomenuli Deň Zeme. A tak, ako sa na každý sviatok patrí, aj oni zaželali našej krásnej Zemi všetko najlepšie. Najprv vytvorili srdiečka zo starých vyradených kníh, do ktorých vložili svoje priania v angličtine, nahrali na video a vyšlo z toho spoločné video plné krásnych prianí.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Stavanie mája M. Bielice

          • Dnes, v piatok (28.4.2023), naši žiaci obohatili kultúrny program v rámci stavania mája v mestskej časti Malé Bielice. Po slávnostnom príhovore primátora mesta Jozefa Božíka už nasledovalo vystúpenie žiakov z našej školy. Dievčatá, pod vedením Olinky Dvončovej, roztancovali prítomných divákov   tanečným vystúpením – roztlieskavačky. Talentovaní muzikanti, Šimon Prídavok (harmonika), Matúš Korenačka (klávesy) a Jakub Prídavok (saxofón), hrou na hudobné nástroje doprevádzali spevácke duo – Alžbetka Prídavková a Tomáško Korenačka.

            Veríme, že sme miestnych občanov potešili a tešíme sa na ďalšie kultúrne akcie.

          • Svetový deň recyklácie

          • Pri príležitosti Svetového dňa recyklácie (18.3.) si žiaci z krúžku E-twinning: RRRRecycling overili svoje schopnosti a znalosti v oblasti recyklácie.

            Zasúťažili si v rôznych disciplínach: hľadali recyklovateľný odpad v okolí školy, vyfarbili obrázky na tému recyklácie, prešli recyklačným bludiskom, naučili recyklovať gorilu Gusa, dokonca hľadali recyklovateľné predmety u nich doma. Vo všetkých disciplínach mohli žiaci získavať cenné body.

            Po absolvovaní všetkých disciplín a spočítaní bodov sa na 1. mieste umiestnila Sára Režová (3.A), na 2. mieste Katarína Kováčiková (4.A), na 3. mieste Lukáš Vavro (3.A). Na konci žiaci vytvorili svoj vlastný plagát, ale hlavne zažili kopec zábavy. Veď sa samy pozrite na videu a fotografiách.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Vesmír očami detí

          • Dňa 20.4.2023 sa v Mestskom múzeu Partizánske konalo vyhodnotenie výtvarných prác súťaže ,,Vesmír očami detí“. Naša žiačka, 8. ročníka, Kristínka Farbová  sa umiestnila vo svojej kategórii na veľmi  peknom 4. mieste a jej výtvarná  práca postúpila do celoslovenského kola. Kristínke srdečne gratulujeme k postupu a držíme palce.

          • Zápis prvákov

          • Zápis do 1. ročníka je jedným z dôležitých momentov v živote dieťaťa i rodiča. V dňoch 4. a 5. apríla 2023 sme v našej škole s nadšením privítali nové tváre budúcich prváčikov. Ukázali nám, čo všetko sa už v materskej  škole naučili, ako vedia pekne komunikovať a odpovedať na rôzne otázky.

            Svoju šikovnosť nám predviedli pri rôznych úlohách s číslami, geometrickými tvarmi, kockami, obrázkami či písmenkami. Ukázali tiež, ako vedia pekne kresliť, vyfarbovať, orientovať sa v priestore, či majú dobrú pamäť a vedia správne držať pastelku a pod. 

            Ďakujeme všetkým deťom, ktoré k nám zavítali, rodičom, za prejavenú dôveru k našej škole, ktorá  žiakom ponúka rodinnú pohodu, priateľskú atmosféru, pomocnú ruku, v každej situácii, kvalitné vzdelanie i množstvo zážitkov počas celého roka z rôznych školských i  mimoškolských akcií.

            Milí rodičia, tešíme sa na každého žiaka osobitne a budeme ich s láskou čakať v septembri - už ako žiakov – prváčikov.

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Dňa 5. 4. 2023, teda posledný vyučovací deň pred veľkonočnými prázdninami, sme posledné hodiny využili na Veľkonočné tvorivé dielne s našimi žiakmi. Používali sa rôzne techniky nielen zdobenia vajíčok – lepenie vlny, servítková technika, maľovanie, lepenie plastelíny a zdobenie dekoratívnych detailov, ale aj ďalších ozdôb, ktoré nám pripomenuli sviatky jari. 

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 29. marca  2023  sa v Solčanoch  konalo diecézne (okresné) kolo Biblickej olympiády. Tento rok sa konal už 21. ročník. Za našu školu súťažili víťazi školského kola – žiaci Kristián Hollán (6.A), Šimon Prídavok (6.A) a Matúš Korenačka (5.A).

            Svoje štúdium Svätého písma krásne zúročili a umiestnili sa na 2. mieste. Žiaci si odniesli hodnotné ceny - Bibliu a knižku životných príbehov, tiež zážitok príjemnej atmosféry. Celému súťažiacemu tímu srdečne blahoželáme.

    • Kontakty

      • Základná škola, Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske
      • riaditeľka školy +421 / 038 7409559 e-mail zsvelkebielice@gmail.com vedúca školskej jedálne +421 / 038 7409351 administratívna pracovníčka +421 / 038 7409352 0911 409 353
      • 036125679
      • 2021604937
      • Športovcov 372/21, 958 04 Partizánske Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje